LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Pstrągi marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na pstrągi marynowane

Pstrągi marynowane

Składniki:

Pstrągi marynowane

 

  • 4 pstrągi
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • szklanka octu winnego
  • pól łyżeczki suszonej bazylii
  • pół łyżeczki suszonego tymianku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • parę ziarenek pieprzu
  • 3 cebule
  • łyżka mąki
  • sól

Sposób przygotowania:

Pstrągi marynowane
Pstrągi czyścimy i myjemy. Gdy je osuszymy obtaczamy je w mące i smażymy ok. 5 minut z każdej strony na oleju słonecznikowym. Patelnie ściągamy z ognia i dodajemy wino oraz ocet. Dodajemy cebule pokrojoną na plasterki i wsypujemy wszystkie przyprawy. Podgrzewamy to ok 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Gorącą marynatą zalewamy pstrągi i zostawiamy na 3 dni w chłodnym miejscu.

Tagi:

pstrąg