Sposób przygotowania:
PszczółkaBISZKOPT Biszkopt odwracamy i smarujemy kremem na to nakładamy placek orzechowy. Ciasto najlepiej przygotować 24 godziny przed podaniem, kroić ostrym nożem.
Ubijamy pianę z białek na sztywno, dodajemy cukier dalej ubijając a następnie żółtka ciągle ubijając. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia delikatnie mieszając. Biszkopt wylewamy na blachę wyłożoną papierem (tylko dno) i pieczemy na złoty kolor.
PLACEK ORZECHOWY
Wszystkie składniki gotować, masę wylać na blachę wyłożoną folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku (musi ta masa przestać wrzeć). Od razu po wyjęciu z pieca łyżeczką maczaną w wodzie odsunąć od brzegu blaszki orzechy.
KREM
Margarynę (masło) utrzeć na puch. Białka ubić z cukrem dodając żółtka dalej ubijając. Do utartej margaryny wlewamy stopniowo jajka ciągle ucierając. Dodać trochę spirytusu.
SMACZNEGO!
UWAGA!
Zamiast kremu maślanego możemy użyć nutellę.
lilalo
cherry
Ma-Gosia
ewa19614