Sposób przygotowania:
Ptysiowe grzybki
wodę z margaryną zagotować. Zdjąć z ognia, dodać mąkę i wymieszać. Odstawić do przestudzenia. Do przestudzonego ciasta dodawać po jednym jajku cały czas mieszając. Na blachę wysmarowanej margaryną bądź olejem formować ptysie. Jedne okrągłe bardziej a drugie podłużne (najlepiej aby te podłużne miały taki mały szpic ale nie jest to konieczne. Piec do zrumienienia. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Do każdego ptysia szprycą nakładać krem karpatkowy zrobiony wg przepisu na opakowaniu. Z ptysiów podłużnych krem powinien wystawać (po to aby kokos się na nim trzymał-taki korzonek jakby)Okrągłe ptysie (łebki grzybków) polać polewą. Nakładać główki na nóżki grzybków. Kokos zrumienić na patelni i posypać nim nóżki (korzonki).
pusieczek2@wp.pl
zoska9375
Wokalista
5!