Sposób przygotowania:
Ptyśki na pikantnie
Na blachę wysypaną mąką ułożyć po 1 łyżce ciasta. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 25-30 minut. W tym czasie obie cebulki drobno posiekać i zeszklić je na roztopionej margarynie. Dodać pokrojoną w małą kosteczkę umyta i osuszoną paprykę. Chwilkę razem dusić. Wędlinkę pokroić w paseczki i dodać do rondelka. Przesmażyć wszystko razem. Zdjąć rondelek z ognia. Do miseczki przełożyć serek topiony i wlać wrzątek i dokładnie trzepaczką wymieszać,aby serek się rozpuścił. Dodać musztardę i przyprawy i jeszcze raz wymieszać. Przelać do rondelka i postawić na ogień zagotować. Wyłączyć ogień, wsypać ser żółty i mieszać do momentu rozpuszczenia sera. Zdjąć z palnika. Na jeden upieczony placuszek ciasta wyłożyć 3-4 łyżki zawartości rondelka i przykryć drugim kawałkiem ciasta. Z dwoma pozostałymi postąpić tak samo. Przed podaniem posypać po wierzchu koperkiem i jeść póki ciepłe:) Smacznego Państwu życzę:)