iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pudding ryżowy z rumem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pudding ryżowy z rumem i rodzynkami

Pudding ryżowy z rumem

Składniki:

Pudding ryżowy z rumem

 

 

Sposób przygotowania:

Pudding ryżowy z rumem
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu. Odcedzamy. Następnie gotujemy ten ryż w mleko ok 2 szklanki - tak aby ryz był nakryty- z dodatkiem cukru i laski wanilii. Gotujemy ok 20 min mieszając co jakiś czas. Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy. Po 20 min mieszamy ryż i dolewamy mleko ok 1/2 szklanki i śmietankę 30 procent tez ok 12 szklanki. Mieszamy i jeszcze gotujemy. Wlewamy rozmieszane jajko -mieszamy . Dodajemy rodzynki z rumem i chwilę gotujemy. Rozlewamy do miseczek . Nakrywamy streczem żeby nie zrobił się kożuch i zostawiamy do wystygnięcia.

Tagi:

ryż jajko jajka