sabinka186

sabinka186

Kuchcik
[Przepisów: 12]

Pudding z czerstwego chleba z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pudding to potrawa na słono.

Pudding z czerstwego chleba z boczkiem

Składniki:

Pudding z czerstwego chleba z boczkiem

 

  • Około 2 szklanki czerstwego chleba pokrojonego w kostkę
  • 400 ml letniego mleka
  • 2 jajka
  • 100 g wędzonego boczku pokrojonego w słupki
  • 50 g tartego żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pudding z czerstwego chleba z boczkiem
W misce lekko ubijamy jajka, dolewamy mleko, mieszamy. Dodajemy chleb i zostawiamy na około pół godziny, a następnie rozdrabniamy chleb widelcem. Dodajemy boczek i ser, doprawiamy. Wlewamy do formy keksowej lub innej o wysokich brzegach. Pieczemy około pół godziny, aż masa jajeczna będzie z wierzchu zupełnie ścięta, a w środku może pozostać wilgotna. Podajemy na ciepło z zieloną sałatą.