Sposób przygotowania:
Pudding z sandaczem
Sandacza oczyścić, zdjąć skórę, usunąć ości. W garnku zagotować wodę z octem i solą. Włożyć rybę i 20 minut gotować na małym ogniu. Rybę wyjąć z wody, osączyć, odstawić do ostudzenia. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Mleko podgrzać. W garnku rozgrzać masło, rozprowadzić mąkę i krótko podsmażyć. Zalać mlekiem i tak długo gotować, aż sos będzie gęsty. Sos zdjąć z ognia, ostudzić. Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Rybę pokroić na drobne kawałki. Jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianą, żółtka wymieszać z sosem. Sos ostrożnie wymieszać z pianą z białek i sandaczem. Masą napełnić formę. Formę wstawić do większej blachy napełnionej wodą do połowy wysokości formy z puddingiem. Piec przez 30minut. Przed wyjęciem formę zanurzyć w zimnej wodzie i wyjąć pudding.