Sposób przygotowania:
Pudliszkowa z kurczakiem
Mięso umyłam, pokroiłam w kostkę i obsypałam przyprawami. W dużym garnku rozpuściłam masło i podsmażyłam na nim piersi kurczaka. Następnie dodałam cebule pokrojone w pióra. Smażyłam mieszając 5 minut. Po tym czasie dodałam pokrojoną w talarki marchewkę i pokrojone w kosteczkę pietruszkę i seler. I znowu smażyłam mieszając 5 minut. Ziemniaki pokroiłam w kostkę, pieczarki na ćwiartki a chili w drobniutką kosteczkę i dodałam to wszystko do garnka. Całość zalałam wrzącą wodą i gotowałam do miękkości warzyw. Do kubeczka nałożyłam 2 łyżki koncentratu Pudliszki, rozcieńczyłam zimną wodą (pół szklanki), wlałam do zupy i gotowałam 2 minuty. Całość doprawiłam solą i pieprzem, a na talerzach posypałam pietruszką.
jaNina