Sposób przygotowania:
Pudliszkowa z meksykańskim temperamentem
Cebulę obieramy i kroimy na drobną kosteczkę. Podsmażamy ją na łyżce oleju. Gdy cebula zmięknie dodajemy na patelnię mięso mielone i podsmażamy je kilka minut. W międzyczasie myjemy i obieramy warzywa. Marchewkę kroimy w słupki, seler i pietruszkę ścieramy na tarce na drobnych oczkach, paprykę kroimy w kosteczkę, a czosnek w plasterki. Wszystko wkładamy do garnka, dodajemy także podsmażone mięso, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez ok. 40 minut. Dodajemy także listek laurowy oraz ziele angielskie. Pomidory w puszki wlewamy do zupy a pozostałe warzywa odsączamy z zalewy (czerwoną fasole dodatkowo płuczemy pod bieżącą wodą) i także dodajemy. Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy Pudliszki z bazylią oraz wszystkie przyprawy. Przygotowujemy zatrzepkę - mąkę dokładnie łączymy z wodą aby nie było żadnych grudek, przelewamy do zupy, mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut. Smacznego!
jaNina
Netka
-Natka-
A dekoracja wyszła tak sama z siebie, akurat wróciłam ze spaceru z psiakiem, zrzuciłam czapę, rękawiczki, nalałam sobie zupkę i tak mi kolorystycznie wszystko spasowało. :)