Sposób przygotowania:
Pudliszkowa z nutką orientu
Do garnka wkładamy porcję rosołową i warzywa. Zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości mięska (ok1 godzinki). W tym czasie do blendera wkładamy ananasy, koncentrat pomidorowy i sok z ananasów. Dodajemy sól i świeżo mielony pieprz oraz sos tabasco i blenderujemy na jednolitą masę. Kiedy mięsko jest prawie gotowe, solimy zupkę. Ugotowane warzywa (oprócz pora) dodajemy do masy w blenderze, miksujemy, dodajemy mleko kokosowe, serek 1 chochelkę rosołu gorącego i łączymy w jednolitą całość. Mięsko wyjmujemy z zupki, obieramy ze ścięgien i kroimy na kawałeczki. Do "rosołu" dodajemy masę z blendera, mieszamy, żeby całość się ładnie połączyła, dodajemy sok z cytryny i doprawiamy do smaku. Podajemy mięskiem z zupki lub z grzankami.