Sposób przygotowania:
Pudliszkowy krupnik na ostro
Mięso umyłam i włożyłam do garnka, dodałam opłukane grzyby, zalałam zimną wodą (ok. 3 litrów) i zagotowałam. Następnie dodałam kaszę, 2 szczypty soli i gotowałam 5 minut. Po tym czasie dodałam pokrojone: marchew, pietruszkę, seler, por i gotowałam pod przykryciem 10 minut. Dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki . Gdy warzywa były jeszcze lekko twardawe, wyjęłam mięso i zestawiłam garnek z palnika. Na patelni roztopiłam masło i podsmażyłam pokrojone w kosteczkę cebulę i chili. Gdy cebula się zeszkliła dodałam koncentrat pomidorowy, czubrycę , sól i pieprz, wymieszałam smażyłam razem ok. 3 minut. Garnek z zupą wrócił w tym czasie na palnik, dodałam do niego podsmażona pikantną masę pomidorowo – cebulową i gotowałam całość do miękkości ziemniaków. Na talerzach posypałam natką pietruszki.