malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pieczeń rzymska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Warto czasami urozmaicić swoje menu domowe. Tak postąpiłam w tym przypadku piekąc taką pieczeń. Rodzina jest zachwycona.

Pieczeń rzymska

Składniki:

Pieczeń rzymska

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska
3 jajka gotujemy na twardo, łupimy. Mięso wyrabiamy z posiekanym koprem, solą, pieprzem, majerankiem, bułką oraz 2 jajkami. Połowę mięsa wykładamy na małą blaszkę, układamy wzdłuż jajka, wykładamy pozostałe mięso, wyrównujemy, po wierzchu posypujemy zmielonymi płatkami oraz cebulą pokrojoną w piórka. Pieczemy godzinę pod przykryciem w temp. 170 stopni.