Sposób przygotowania:
Pulchniutka szarlotka
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Do ubitych białek dodajemy cukier i nadal ubijamy, aż do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy. Dodajemy mąkę wraz z proszkiem. Delikatnie ciasto mieszamy. Na koniec dodajemy rozpuszczono, ostudzoną margarynę. Wszystko dokładnie mieszamy. Połowę ciasta wylewamy na wyłożoną papierem blachę i lekko podpiekamy ok 15 minut.
Jabłka obieramy, kroimy w drobno kostkę i dusimy wraz z cukrem pod przykryciem, co jakiś czas mieszając ok 10 minut. Zdejmujemy jabłka z ognia i dodajemy kisiel. Wszystko dokładnie mieszamy. Jabłka wykładamy na podpieczone ciasto. Na owoce wylewamy resztę ciasta i pieczemy ok 30 - 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego.
Jabłka obieramy, kroimy w drobno kostkę i dusimy wraz z cukrem pod przykryciem, co jakiś czas mieszając ok 10 minut. Zdejmujemy jabłka z ognia i dodajemy kisiel. Wszystko dokładnie mieszamy. Jabłka wykładamy na podpieczone ciasto. Na owoce wylewamy resztę ciasta i pieczemy ok 30 - 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego.