Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pulchny serniczek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taki serniczek, to dopiero pychotka

Pulchny serniczek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pulchny serniczek

 

Sposób przygotowania:

Pulchny serniczek
Ziemniaki obrać, opłukać, zalać wrzątkiem, osolić, ugotować. Ziemniaki ostudzić. Ser i ziemniaki zemleć, w maszynce do mielenia mięsa. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, dodając ser, żółtka, dalej ucierając. Z białek ubić pianę, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Blachę do ciasta wysmarować tłuszczem, przelać ciasto do blachy, piec ok.60 minut w 180 stop.
Pulchny serniczek
Ser biały tłusty, został zmielony i dobrze wymieszany
Pulchny serniczek
Sernik upieczony, posypany cukrem pudrem , gotowy do spożycia