marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Pulpeciki duszone w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Malutkie kotleciki doprawione koperkiem i duszone w sosie

Pulpeciki duszone w sosie koperkowym

Składniki:

Pulpeciki duszone w sosie koperkowym

 

  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • przyprawa do zup do smaku
  • sól
  • pieprz
  • vegeta
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • 1 szklanka słodkiej śmietany
  • 1/2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki pokrojonego mrożonego kopru
  • maggi

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki duszone w sosie koperkowym
Cebulę bardzo drobno pokroić .Zmieszać z mięsem i jajkiem .Doprawić vegetą , solą i pieprzem i 2 łyżkami kopru . Formować malutkie kuleczki .Na patelni rozgrzać olej ( więcej niż do normalnego smażenia tak by klopsiki były w nim zanurzone do połowy ) .Smażyć klopsiki na rumiano przewracając .Wyjąć łyżka cedzakową .
W garnku roztopić masło i wsypać mąkę .Zamieszać . Dolać wodę i śmietanę . Wsypać resztę kopru . Zagotować mieszając .Doprawić maggi . Włożyć kotleciki i dusić na małym gazie 10 minut .