Sposób przygotowania:
Pulpeciki duszone w sosie koperkowym
Cebulę bardzo drobno pokroić .Zmieszać z mięsem i jajkiem .Doprawić vegetą , solą i pieprzem i 2 łyżkami kopru . Formować malutkie kuleczki .Na patelni rozgrzać olej ( więcej niż do normalnego smażenia tak by klopsiki były w nim zanurzone do połowy ) .Smażyć klopsiki na rumiano przewracając .Wyjąć łyżka cedzakową .
W garnku roztopić masło i wsypać mąkę .Zamieszać . Dolać wodę i śmietanę . Wsypać resztę kopru . Zagotować mieszając .Doprawić maggi . Włożyć kotleciki i dusić na małym gazie 10 minut .
W garnku roztopić masło i wsypać mąkę .Zamieszać . Dolać wodę i śmietanę . Wsypać resztę kopru . Zagotować mieszając .Doprawić maggi . Włożyć kotleciki i dusić na małym gazie 10 minut .