Sposób przygotowania:
Zupa meksykańska z pulpecikami
Mięso przyprawić przyprawą do dań meksykańskich, solą, pieprzem, dodać wyciśnięty czosnek, jajko, uformować małe pulpeciki.
Zagotować wodę z dodatkiem kucharka, gotować w niej pulpeciki: od momentu wypłynięcia na powierzchnię ok 5 minut.
Pomidory zamoczyć we wrzątku, obrać ze skóry, wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy, jak zacznie być miękka dodać pastę z suszonych pomidorów, papryki w proszku, smażyć jeszcze 2 minutki. Następnie dodać pomidory, dusić pod przykruciem ok 10 minut. Gotowe pomidory zmiksować, zalać 3 szklankami bulionu z pulpetów, zagotować. Przed podaniem dodać odsączoną fasolę i pulpety.
Zagotować wodę z dodatkiem kucharka, gotować w niej pulpeciki: od momentu wypłynięcia na powierzchnię ok 5 minut.
Pomidory zamoczyć we wrzątku, obrać ze skóry, wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na łyżce oliwy, jak zacznie być miękka dodać pastę z suszonych pomidorów, papryki w proszku, smażyć jeszcze 2 minutki. Następnie dodać pomidory, dusić pod przykruciem ok 10 minut. Gotowe pomidory zmiksować, zalać 3 szklankami bulionu z pulpetów, zagotować. Przed podaniem dodać odsączoną fasolę i pulpety.
msewka