VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Meksykańskie pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Danie idealne dla smakoszy kuchni meksykańskiej, czyli osób lubiących pomidory i wyraziste ostre smaki.

Meksykańskie pulpeciki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Meksykańskie pulpeciki

 

 

Sposób przygotowania:

Meksykańskie pulpeciki
Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z jajkami, bułką tartą, pokrojoną drobno cebulką. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz czerwoną ostrą papryką. Formujemy małe pulpeciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano na patelni. Drugą cebulę kroimy w piórka, szklimy w garnku, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki. Po 10 minutach wlewamy pomidory oraz dodajemy fasolkę szparagową. Całość doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do tacos oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodajemy usmażone pulpeciki. Całość dusimy około 20 minut.
Meksykańskie pulpeciki
Z mięsa mielonego formujemy małe pulpeciki
Meksykańskie pulpeciki
Smażymy je na rumiano na rozgrzanej patelni
Meksykańskie pulpeciki
Pieczarki podsmażamy z cebulą kilka minut
Meksykańskie pulpeciki
Dodajemy fasolkę szparagową i krojone pomidory z puszki, doprawiamy