kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

Pulpeciki rybne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pulpety można podawać z kaszą kuskus.

Pulpeciki rybne

Składniki:

Pulpeciki rybne

 

  • 50 dag filetów z dowolnej ryby
  • 1 jajko
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 0,5 litra wywaru z warzyw
  • 100 ml śmietany do zup
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • 1-2 łyżki mąki
  • Łyżka soku z cytryny
  • Sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki rybne
Filet dokładnie obejrzeć czy jest bez ości. Następnie opłukany zmiksować na gładką papkę. Dodać żółtko, bułkę tartą, oraz pianę z białka. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kuleczki i obtaczać je dokładnie z mące. Do wcześniej przygotowanego wywaru warzywnego dodać powstałe pulpeciki dodając koperek. Gotować ok. 10 – 12 minut. pod koniec wlać śmietanę.