Sposób przygotowania:
Pulpeciki w porowym sosie
Sposób przyrządzenia: Zmielone mięso wieprzowe dajemy do miski. Wbijamy jajko. Dodajemy tartą bułkę i doprawiam solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy. Formuje pulpeciki w dłoniach. Każdy pulpet obtaczamy w mące. Do garnka nalewamy tyle wody, by przykryły mięso. Solimy i gotujemy. Do wrzątku wkładamy pulpeciki. Gotujemy ok. 20 - 25 min na średnim ogniu. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy oczyszczonego i pokrojonego w półtalarki pora. Smażymy ok. 10 minut. Oprószamy mąką. Podlewamy 1 szklanką wody spod gotujących się pulpetów. Gotujemy jeszcze kilka minut. Dodajemy chrzan i śmietanę. Doprawiamy do smaku. Polewamy gorące pulpeciki. Podajemy z ulubionymi dodatkami! Smacznego!
Gosia85