WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pulpeciki w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pulpeciki z mięsa wieprzowego w delikatnym koperkowym sosie.

Pulpeciki w sosie koperkowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie koperkowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie koperkowym
Mięso wyrabiamy z tartą bułka, jajkiem i pokrojoną drobno cebulką na jednolitą, klejącą masę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Pęczek koperku myjemy, suszymy i drobno siekamy. 1/4 koperku dodajemy do mięsa i mieszamy. Formujemy małe kotleciki i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Małe opakowanie słodkiej śmietany mieszamy z ok 0,5 szkl wody i mąką. Zalewamy tym sosem smażące się pulpeciki. Po zagotowaniu dodajemy pozostały koperek oraz doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do zgęstnienia sosu.