Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie koperkowym
Mięso mielone wkładamy do miski.Dodajemy do niego jajko, bułkę tartą, doprawiamy sola i pieprzem. Dokładnie mieszamy, po czym robimy kulki. Chwilkę podsmażamy na gorącym tłuszczu. Do garnka nalewamy taką ilość wody, która pomieści pupeciki. Solimy i gotujemy. Do wrzącej wody wkładamy nasze pulpeciki. W szklance mieszamy mleko, śmietanę i mąkę tak aby nie było grudek.Wlewamy mieszaninę do garnka i mieszamy ostrożnie, by nie pouszkadzać pulpetów.
Gdy sos zrobi się gęsty wrzucamy koperek, ponownie mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilkę i wyłączamy.Smacznego!
Gdy sos zrobi się gęsty wrzucamy koperek, ponownie mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilkę i wyłączamy.Smacznego!