Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie kurkowym
Mięso mielone mieszamy z pozostałymi składnikami, dodajemy odrobinę bułki tartej i zagniatamy. Formujemy małe kulki. Obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu.
Przekładamy do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na niewielkiej ilości oliwy.
Dodajemy umyte i pokrojone grzyby. Całość dusimy do miękkości grzybów. Doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę.
Całość chwilę dusimy. Na koniec do sosu dodajemy pulpety i całość chwilę podgrzewamy. Smacznego!
Przekładamy do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na niewielkiej ilości oliwy.
Dodajemy umyte i pokrojone grzyby. Całość dusimy do miękkości grzybów. Doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę.
Całość chwilę dusimy. Na koniec do sosu dodajemy pulpety i całość chwilę podgrzewamy. Smacznego!