Sposób przygotowania:
Pulpety w kurkowym sosie
Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę (można ją też zetrzeć na tarce). Następnie dodajemy jajko oraz przyprawy. Formujemy niewielki pulpeciki, obtaczamy w mące i obsmażamy na tłuszczu.Przygotowujemy sos: Cebulę obieramy i podsmażamy delikatnie na maśle. Następnie dodajemy oczyszczone i sparzone kurki. Całość dusimy około 20-25 minut, podlewamy bulionem. Śmietanę dokładnie mieszamy z mąką by pozbyć się grudek i zaciągamy nią sos. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Do sosu przekładamy mięso, podajemy.
![Pulpety w kurkowym sosie Pulpety w kurkowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-kurkowym-sosie-187462.jpg)
![Pulpety w kurkowym sosie Pulpety w kurkowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-kurkowym-sosie-187463.jpg)
![Pulpety w kurkowym sosie Pulpety w kurkowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-kurkowym-sosie-187464.jpg)
![Pulpety w kurkowym sosie Pulpety w kurkowym sosie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-kurkowym-sosie-187465.jpg)