Duusiak

Duusiak

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Pulpeciki w sosie musztardowo-koperkowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne,aromatyczne,rozpływające się w ustach z wypływającym żółtym serem to niebo w gębie w połączeniu z sosem musztardowo-koperkowym smakuję wspaniale!

Pulpeciki w sosie musztardowo-koperkowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie musztardowo-koperkowym

 

 

  • 250 g mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • kawałek żółtego sera
  • sól,pieprz,curry,papryka słodka
  • 3 łyżeczki mąki + do obtoczenia
  • 2 łyżeczki śmietany
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 1 pęczek koperku
  • 500 ml bulionu lub wody

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie musztardowo-koperkowym
Mięso wymieszać z jajkiem ,bułką tartą i przyprawami. Ser pokroić w grubą kostkę. Z masy mięsnej uformować kulkę, spłaszczyć ją,włożyć kostkę sera i zlepić tworząc małego pulpecika. Pulpety obtaczać w mące. W garnku zagotować bulion,dodać musztardę i posiekany koperek. Do gotującego się bulionu wrzucać pulpety. Do kubka wlać kilka łyżek sosu,dodać 3 łyżeczki mąki i 2 łyżeczki śmietany. Wymieszać koziołkiem. Wlać do sosu i gotować jeszcze około 5 minut.