Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie pomidorowo-marchewkowym
Cebulę siekamy i podsmażamy na masełku . Łopatkę mielimy , cebule podsmażoną mielimy. Mieszamy zmieloną masę . Bułkę tartą mieszamy z wodą na papkę , dodajemy do masy mięsnej. Mieszamy , solimy doprawiamy pieprzem i wyciśniętym czosnkiem.
Dobrze wyrabiamy masę. Formujemy kulki układamy w parowarze. Gotujemy. Do garnka dajemy łyżką masła i starta marchewkę . Smażymy chwilę.
Zalewamy przecierem pomidorowym. Gotujemy. Kiedy marchewka zrobi się miękka doprawiamy sos ,papryka solą i pieprzem. Wrzucamy ugotowane kuleczki, zagotowujemy.
Wlewamy śmietanę 30 % i jeszcze chwilę gotujemy.
Dobrze wyrabiamy masę. Formujemy kulki układamy w parowarze. Gotujemy. Do garnka dajemy łyżką masła i starta marchewkę . Smażymy chwilę.
Zalewamy przecierem pomidorowym. Gotujemy. Kiedy marchewka zrobi się miękka doprawiamy sos ,papryka solą i pieprzem. Wrzucamy ugotowane kuleczki, zagotowujemy.
Wlewamy śmietanę 30 % i jeszcze chwilę gotujemy.