Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie pomidorowo-serowym
Cebulę pokroić w kostkę. Dodać ją do mięsa (użyłam zmielonej szynki). Dodać też do niego jajko, pieprz, przyprawę w płynie i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszać. Bulion zagotować. Z mięsnej masy formować niezbyt duże kulki i wrzucać je do gotującego się bulionu. Dodać do niego ziele angielskie i liść laurowy. Gotować ok. 15 minut. Na patelnię wlać trochę oleju (3-4 łyżki), wymieszać go z mąką. Dodać do tego przecier pomidorowy i serek topiony. Podgrzewać tak długo, aż serek zacznie się topić (mieszać od czasu do czasu). Wlać do tego 3 chochle bulionu, w którym gotują się pulpeciki, wymieszać. Przelać do garnka z pulpecikami, wymieszać i zagotować.
monikaT83