Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie z suszonymi pomidorami i nasturc
Cebulkę drobno kroimy i przesmażamy na łyżce oleju. Kajzerkę namaczamy w mleku i mocno odciskamy. Mięso mielimy w maszynce do mięsa wraz z cebulką i bułką. Marchewkę i ogórka ścieramy na tarce do warzyw- dodajemy do masy mięsnej razem z jajkiem. Dodajemy maggi, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie wyrabiamy na gładką masę. Mokrymi rękami formujemy kuleczki średniej wielkości, każdą oprószamy mąką i obsmażamy w gorącym oleju. Tą czynność możemy opuścić, ale tak przygotowane pulpeciki są smaczniejsze ,a cały smak zostaje zamknięty w środku. Sos. W bulionie rozpuszczamy serki topione i studzimy. Na oleju z pomidorów lekko rumienimy mąkę, podlewamy zimnym bulionu i cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Ilość bulionu zależy od tego jak bardzo chcemy gęsty sos:) Teraz dodajemy pomidory suszone i nasturcję, wkładamy pulpeciki i dusimy wszystko razem przez około 20 minut na bardzo małym ogniu Na samym końcu doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego:)