Sposób przygotowania:
Serowe pulpeciki w warzywnym sosie
Pomidory ponacinać na krzyż, spażyć i obrać, potem pokroić w kostkę. Marchew i dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć cebulkę. Dodać marchew, smażyć ok 2 minut. Potem dodać pomidory i dynię. Doprawić, podlać wodą zmieszaną z koncentratem. Dusić ok 10 minut. W tym czasie przygotować pulpeciki. Mięso wymieszać z natką, posiekaną cebulką, startym na tarce o dużych oczkach serem żółtym, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Z masy formować niewielkie pulpeciki i obtoczyć w bułce tartej. Dołożyć do sosu i dusić wszystko ok 40 minut. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, rozłożyć na talerze, polać sosem i pulpecikami.