ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Serowe pulpeciki w warzywnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pulpeciki w dużej ilości warzyw

Serowe pulpeciki w warzywnym sosie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Serowe pulpeciki w warzywnym sosie

 

Sposób przygotowania:

Serowe pulpeciki w warzywnym sosie
Pomidory ponacinać na krzyż, spażyć i obrać, potem pokroić w kostkę. Marchew i dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć cebulkę. Dodać marchew, smażyć ok 2 minut. Potem dodać pomidory i dynię. Doprawić, podlać wodą zmieszaną z koncentratem. Dusić ok 10 minut. W tym czasie przygotować pulpeciki. Mięso wymieszać z natką, posiekaną cebulką, startym na tarce o dużych oczkach serem żółtym, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Z masy formować niewielkie pulpeciki i obtoczyć w bułce tartej. Dołożyć do sosu i dusić wszystko ok 40 minut. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, rozłożyć na talerze, polać sosem i pulpecikami.
Serowe pulpeciki w warzywnym sosie
Obrane marchew i dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Serowe pulpeciki w warzywnym sosie
Do doprawionego mięsa dodać starty na tarce o dużych oczkach ser żółty
Serowe pulpeciki w warzywnym sosie
Do sosu warzywnego dodać obtoczone w bułce tartej pulpeciki