Sposób przygotowania:
Pulpeciki w sosie z warzywami i koperkiem
Cebulę obieramy i drobno kroimy, mieszamy dokładnie z mięsem mielonym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem żółtkiem i odciśniętą bułką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z masy formujemy małe pulpeciki. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na grubych oczkach tarki. Zagotowujemy bulion, wrzucamy warzywa. Następnie dodajemy pulpeciki i gotujemy całość na wolnym ogniu około 15 minut. Po ugotowaniu pulpeciki wyjmujemy na talerz. Mąkę mieszamy ze śmietaną, dodajemy do bulionu i szybko mieszamy aż do połączenia się składników. Masę zagotowujemy, doprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek. Dodajemy mięso i sos gotowy. Podajemy np. z ryżem. Smacznego :)