WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Pulpeciki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne i sycące danie obiadowe. Szybkie w wykonaniu pulpeciki wieprzowe w aromatycznym sosie.

Pulpeciki wieprzowe

Składniki:

Pulpeciki wieprzowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki wieprzowe
Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z tartą bułką i jajkami. Doprawiamy solą i pieprzem. formujemy pulpeciki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w półplasterki i rozdrobniony czosnek, podsmażamy na rumiano. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, doprawiamy solą, pieprzem isłodką papryką, zagotowujemy. Pulpeciki obtaczamy dokładnie w mące i wrzucamy na gotujący się sos. Gotujemy ok pół godz, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje.