Sposób przygotowania:
Pulpeciki z nutą borowikową
Mięso mielone przełożyć do miseczki, wbić jajko i doprawić do smaku, wymieszać i odstawić.
Cebulkę i kapustę poszatkować, dodać do mięsa.
Ryż ugotować na półtwardo, przelać wodą, zostawić do odcieknięcia i połączyć z masą mięsną. Wszystko dobrze wymieszać rączkami.
Formować pulpeciki i kłaść na rozgrzany olej, smażyć ze wszystkich stron, zostawić pod przykryciem ok 15 minut.
Sos przygotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, zalać nim pulpeciki i gotować ok 5 minut obracając je w sosie.
Można podawać z samą surówką.
Cebulkę i kapustę poszatkować, dodać do mięsa.
Ryż ugotować na półtwardo, przelać wodą, zostawić do odcieknięcia i połączyć z masą mięsną. Wszystko dobrze wymieszać rączkami.
Formować pulpeciki i kłaść na rozgrzany olej, smażyć ze wszystkich stron, zostawić pod przykryciem ok 15 minut.
Sos przygotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, zalać nim pulpeciki i gotować ok 5 minut obracając je w sosie.
Można podawać z samą surówką.