Islander85

Islander85

Kucharz
[Przepisów: 7]

Pulpeciki z nutą borowikową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Inna odsłona wykorzystania mięsa mielonego

Pulpeciki z nutą borowikową

Składniki:

Pulpeciki z nutą borowikową

 

  • 300 g mięsa mielonego wołowego

 

 

  • 1/4 kapusty pekińskiej

 

  • 1 cebula

 

 

  • 1 opakowanie gotowego sosu borowikowego ( w sezonie oczywiście tylko świeże grzyby )

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z nutą borowikową
Mięso mielone przełożyć do miseczki, wbić jajko i doprawić do smaku, wymieszać i odstawić.
Cebulkę i kapustę poszatkować, dodać do mięsa.
Ryż ugotować na półtwardo, przelać wodą, zostawić do odcieknięcia i połączyć z masą mięsną. Wszystko dobrze wymieszać rączkami.
Formować pulpeciki i kłaść na rozgrzany olej, smażyć ze wszystkich stron, zostawić pod przykryciem ok 15 minut.
Sos przygotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, zalać nim pulpeciki i gotować ok 5 minut obracając je w sosie.
Można podawać z samą surówką.