teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

pulpeciki z ryżu i żółtego sera

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

doskonała na obiad i na ciepłą kolację

pulpeciki z ryżu i żółtego sera

Składniki:

pulpeciki z ryżu i żółtego sera

 

  • 30dag ryżu
  • 5 dag startego żółtego sera
  • 2 jajka
  • cebula średniej wielkości
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz
  • kostka rosołowa
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

pulpeciki z ryżu i żółtego sera
Ryż ugotować z kostką rosołową, cebulę drobno pokroić i podsmażyć.Do zimnego ryżu dodać cebulę, drobno posiekany koperek, ser, surowe jajka, przyprawić do smaku. Formować pulpeciki,lekko spłaszczyć, obtaczać w bułce tartej i smażyć na tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem np.:pieczarkowym.