Sposób przygotowania:
Pulpeciki zapiekane na makaronowych gniazdkach
1.Mięso oczyszczamy,myjemy,dokładnie osuszamy i mielimy razem z bułką w maszynce.Następnie do mięsa wbijmy jajko i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. 2.Z mięsa formujemy niewielkie pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej,następnie smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia. 3.Makaron gotujemy partiami w osolonej wodzie z olejem,delikatnie wyjmujemy łyżką cedzakową,osączamy z wody i przekładamy do formy żaroodpornej. 4.Na makaron układamy usmażone pulpeciki,oprószamy przyprawą do makaronu i startym serem żółtym. 5.Następnie całość zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni,aż ser się roztopi i potrawa będzie gorąca.