Sposób przygotowania:
Zapiekane pulpeciki z kaszy bulgur
Kaszę przesypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem. Kiedy napęcznieje i trochę ostygnie dodajemy jajko, sól, pieprz oraz mąkę. Dokładnie mieszamy. Powinna powstać kleista "papka". Mokrymi dłońmi formujemy kulki wielkości włoskiego orzecha. Powinno wyjść 20 sztuk. Gotujemy w osolonej wodzie 10-15 minut. Pulpeciki nie wypływają na wierzch, dlatego musimy uważać aby się nie rozgotowały. Do drugiego garnka dodajemy pomidory z puszki, pokrojona kiełbaskę, paprykę oraz pora. Dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy fasolę oraz doprawiamy pozostałymi przyprawami. Ugotowane pulpeciki przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem i posypujemy obwicie startym parmezanem. Zapiekamy około 15 minut w 200 stopniach.