Sposób przygotowania:
Pulpettino - spaghettino
Wodę na klopsiki wlać do garnka, wrzucić kostki i zagotować. Mięso umyć i zmielić razem z jedną cebulą. Dodać jajka, bułkę tartą, sól, pieprz i czosnek i wyrobić masę. Formować malutkie kulki i wrzucać na gotujący się bulion. Gotować około 5-6 minut, wyjąc klopsiki z wywaru. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, wrzucić oczyszczone i pokrojone w kostkę pieczarki, paprykę i cebulę i smażyć około 6-7 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, sos spaghetti i pozostałe przyprawy i dusić od czasu do czasu mieszając 3-4 minuty. Do sosu wrzucić klopsiki, wymieszać i zagotować. Ugotować makaron według przepisu, odcedzić, wrzucić go do dużego garnka, następnie wlać sos z klopsikami i wymieszać. Danie nakładać na talerze i posypać natką pietruszki.
elzbieta8960