Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Pulpety gotowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Możemy je podawać z ziemniakami i surówkami

Pulpety gotowane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pulpety gotowane

 

Sposób przygotowania:

Pulpety gotowane
Łączymy ze sobą wszystkie składniki: mięso mielone, bułkę namoczoną w wodzie lub mleku, szczypiorek, cebulkę, czosnek i jajko. Dodajemy bułkę tartą tyle by dało się z łatwością uformować kulki. Wkładamy je do wrzącej, osolonej wody (może być z kostką rosołową). Po wypłynięciu pulpecików na powierzchnię wody gotujemy jeszcze chwilę i wyjmujemy łyżką cedzakową.
Pulpety gotowane
Wszystkie składniki dobrze ze sobą łączymy. Na koniec jeśli jest taka potrzeba dodajemy bułkę tartą.
Pulpety gotowane
Formujemy małe kulki i by mięso nie kleiło nam się do rąk ręce zwilrzamy wodą