Sposób przygotowania:
Pulpety parowane z czosnkiem i koprem
Łopatkę umyć i zmielić w maszynce do mięsa. Czosnek i cebulę pokroić w kostkę, koperek umyć i posiekać. Dodać do mięsa. Dodać bułkę tartą i jajko. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Wyrobić jednolitą masę. Uformować pulpeciki, ugotować w parowarze (około 25 minut). Podawać z ziemniakami i ulubionym dodatkiem - np. warzywami gotowanymi na parze.
![Pulpety parowane z czosnkiem i koprem Pulpety parowane z czosnkiem i koprem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-parowane-z-czosnkiem-i-koprem-188777.jpg)
![Pulpety parowane z czosnkiem i koprem Pulpety parowane z czosnkiem i koprem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-parowane-z-czosnkiem-i-koprem-188778.jpg)
![Pulpety parowane z czosnkiem i koprem Pulpety parowane z czosnkiem i koprem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-parowane-z-czosnkiem-i-koprem-188779.jpg)