Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pulpety parowane z czosnkiem i koprem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dietetyczne pulpeciki zasmakują każdemu.

Pulpety parowane z czosnkiem i koprem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pulpety parowane z czosnkiem i koprem

 

Sposób przygotowania:

Pulpety parowane z czosnkiem i koprem
Łopatkę umyć i zmielić w maszynce do mięsa. Czosnek i cebulę pokroić w kostkę, koperek umyć i posiekać. Dodać do mięsa. Dodać bułkę tartą i jajko. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Wyrobić jednolitą masę. Uformować pulpeciki, ugotować w parowarze (około 25 minut). Podawać z ziemniakami i ulubionym dodatkiem - np. warzywami gotowanymi na parze.
Pulpety parowane z czosnkiem i koprem
Mięso umyć i zmielić w maszynce do mięsa.
Pulpety parowane z czosnkiem i koprem
Czosnek i cebulę pokroić w kostkę a koper posiekać.
Pulpety parowane z czosnkiem i koprem
Uformować pulpeciki i ugotować na parze.