Sposób przygotowania:
Pulpety rybne w sosie pomidorowym
Rybę miksujemy w blenderze. Dodajemy do niej jajko, drobno posiekaną cebulkę i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do ryb. MIeszamy starannie, tak , by masa stała się jednolita. Z masy tej formujemy kulki wielkości orzecha właoskiego (łatwiej się to robi, gdy ręce mamy wilgotne). Wrzucamy kulki do gorącego, ale nie wrzącego bulionu i gotujemy je około 15 minut.Wyjmujemy je z bulionu. Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Odcedzamy. Na maśle podsmażamy drugą posiekaną cebulkę i czosnek. Dolewamy do tego szklankę bulionu, który pozostał po gotowaniu pulpetów oraz koncentrat. Gotujemy sos 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą pieprzem i cukrem. Makaron wykładamy na talerz, polewamy go sosem pomidorowym, na to kładziemy pulpeciki. Dekorujemy zieleniną.