Sposób przygotowania:
pulpety słodko- kwaśne
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Paprykę dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy ja w paski. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Mięso mielone mieszamy z czosnkiem, kaszą manną, jajkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy i formujemy małe kulki wielkości piłeczek do ping-ponga. Gotowe pulpet obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. do rondla wkładamy cebule zalewamy ja ok 150 ml oleju i szklimy ją. Następnie dodajmy paprykę, pulpety i pieczarki. Całość zalewamy 2 szklankami wody i gotujemy do momentu aż wszystko będzie miękkie. Następnie dodajmy sos Łowicz i rozrobiony sos chiński. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy chwile po zawrzeniu.