kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Pulpety w delikatnym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne pulpeciki na obiad w delikatnym sosie...

Pulpety w delikatnym sosie

Składniki:

Pulpety w delikatnym sosie

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 średnia cebulka
  • 2 jajka
  • 2 -3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta majeranku
  • 2-3 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • kilka gałązek koperku

Sposób przygotowania:

Pulpety w delikatnym sosie
Wszysykie składniki połączyć oprócz marchewki i pietruszki. Z wyrobionego mięsa uformować pulpety(kulki) obtoczyć każdą jeszcze w mące ziemniaczanej. Wodę za gotować i dodać startą i umyta pietruszkę o raz pokrojoną w drobną kosteczkę marchewkę. Na gotującą się wodę wrzucić pulpety. Gotować około 10-12 minut. Pod koniec gotowania zaprawić wodą z mąką. Dodać pokrojony koperek. Chwilę zagotować i zdjąc z ognia. Podawać z ziemniakami polanymi sosem. Smacznego!:-)