katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pulpety w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kapusta z mięsnym dodatkiem.

Pulpety w kapuście

Składniki:

Pulpety w kapuście

 

  • kapusta 1 główka
  • wędlina ok 30 dag
  • pieczarki 10-12 szt
  • cebula 1 szt
  • smalec 1 łyżka

 

  • na pulpety

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w kapuście
Kapustę (średniej wielkości) oczyszczamy i szatkujemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, dodajemy do kapusty. Cebulę drobno kroimy i przesmażamy na smalcu z pokrojoną w kostkę kiełbasą. Solimy. Dodajemy liść laurowy i gotujemy. Do mięsa mielonego dodajemy tartą bułkę, drobno pokrojoną cebulę i wodę. Doprawiamy do smaku. Z masy mięsnej formujemy pulpety obtaczamy w mące i układamy na kapuście. Gotujemy ok 10 min i odwracamy. Gotujemy następne 8-10min. Na koniec mieszamy i doprawiamy do smaku.