Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie borowikowym
1- Do miski wkładamy zmielona łopatkę
2- jajko rozbełtać dodać sól i pieprz wlewamy do miski s mięsem
3- bułkę tarta 3 łyżki namoczyć w wodzie aby podwoiła obietość wtedy dodajemy do mięsa
4- Formujemy małe pulpeciki obtaczamy w bułce tartej i smazymy z obu stron na patelni
5- Dao garnka wkładamy osmażone pulpeciki i wlewamy wodę by nam zakryło mięso gotujemy na małym ogniu można dodać rosołek jeden w kostce jak się zagotują zaczną wypływać
6- Teraz rozrabiamy sos borowikowy w 200 mili wody i dodajemy do pulpetów rozrabiamy w mniejszej ilości wody gdyż mamy już rosołek z pulpecików aby nas sos nie był zbyt rzadki podajemy z ziemniakami
2- jajko rozbełtać dodać sól i pieprz wlewamy do miski s mięsem
3- bułkę tarta 3 łyżki namoczyć w wodzie aby podwoiła obietość wtedy dodajemy do mięsa
4- Formujemy małe pulpeciki obtaczamy w bułce tartej i smazymy z obu stron na patelni
5- Dao garnka wkładamy osmażone pulpeciki i wlewamy wodę by nam zakryło mięso gotujemy na małym ogniu można dodać rosołek jeden w kostce jak się zagotują zaczną wypływać
6- Teraz rozrabiamy sos borowikowy w 200 mili wody i dodajemy do pulpetów rozrabiamy w mniejszej ilości wody gdyż mamy już rosołek z pulpecików aby nas sos nie był zbyt rzadki podajemy z ziemniakami