Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie curry
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć . Cebulę obrać, pokroić drobno w kosteczkę Mięso mielone przełożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz oraz cebulę. Wyrobić dobrze masę mięsną. Z masy mięsnej wyrabiać pulpeciki wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w mące. Wodę wlać do garnka, zagotować. Do wywaru włożyć pulpety, gotować ok.20 minut na wolnym ogniu. Następnie włożyć sos curry ze słoiczka, dodać wegetę sól i pieprz, podgotować. Mąkę rozmieszać w odrobinie zimnej wody, wlać do pulpetów , mieszając doprowadzić do zagotowania. Na samym końcu dodać koperek, wymieszać. Podawać z ziemniakami.
![Pulpety w sosie curry Pulpety w sosie curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-sosie-curry-304632.jpg)
![Pulpety w sosie curry Pulpety w sosie curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-sosie-curry-304633.jpg)
![Pulpety w sosie curry Pulpety w sosie curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-sosie-curry-304634.jpg)
![Pulpety w sosie curry Pulpety w sosie curry](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pulpety-w-sosie-curry-304635.jpg)
marietta