Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Pulpety w sosie marchewkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smażone pulpety w sosie marchewkowym

Pulpety w sosie marchewkowym

Składniki:

Pulpety w sosie marchewkowym

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego mieszanego
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • 2 cebule
  • liść laurowy
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 30 dkg marchewki
  • 1 łyżka ziarenek smaku
  • oliwa do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie marchewkowym
Mięso mielone wyrobić z bułką tartą,jajkiem,majerankiem ,solą i pieprzem do smaku oraz posiekaną jedną cebulką.Uformować klopsy i usmażyć na rumiano z obu stron . Marchew obrać i zetrzeć na małych oczkach .Do marchewki dodać posiekaną cebulę ,liść laurowy i trochę oliwy .Krótko przesmażyć i podlać wodą.Dodać przyprawę ziarenka smaku i usmażone klopsy. Całość dusić ok. pół godzinki,doprawić solą ,pieprzem do smaku .