Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1310]

Pulpety w sosie pieczarkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne pulpety w sosie pieczarkowym

Pulpety w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpety w sosie pieczarkowym
Mięso mielone wymieszać z jajkami, bułką tartą, solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować okrągłe pulpety, obtaczać w mące. W garnku zagotować wodę, dodać kostki rosołowe. Pulpety wrzucać na gotującą wodę, gotować na wolnym ogniu, kilka minut. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, przesmażyć na maśle, razem z cebulką, dodać do pulpetów. Koperek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do garnka z pulpetami.. Łyżkę mąki rozmieszać ze śmietaną, wlać do pulpetów, zagotować.
Pulpety w sosie pieczarkowym
Z wymieszanej masy zostały uformowane okrągłe pulpety
Pulpety w sosie pieczarkowym
Pulpety zostaną obtoczone w mące i otrzepane z jej nadmiaru
Pulpety w sosie pieczarkowym
Do gotowanej wody wrzucono pulpety na kilka minut
Pulpety w sosie pieczarkowym
Pulpety ugotowane podane z sosem pieczarkowym