Sposób przygotowania:
Pulpety w sosie pomidorowym
1.Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bułką tartą, vegetą i dokładnie wyrabiamy;
2.Formujemy małe pulpeciki i podsmażamy na oliwie z każdej strony, po czym przekładamy do garnka zalewamy wodą (aby zakryła wszystkie pulpety), dodajemy kostkę rosołową i gotujemy na małym ogniu około 30 minut;
3.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i pozostawiamy na ogniu na dalsze 10-15 minut. Zaprawiamy śmietaną i mąką.
2.Formujemy małe pulpeciki i podsmażamy na oliwie z każdej strony, po czym przekładamy do garnka zalewamy wodą (aby zakryła wszystkie pulpety), dodajemy kostkę rosołową i gotujemy na małym ogniu około 30 minut;
3.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i pozostawiamy na ogniu na dalsze 10-15 minut. Zaprawiamy śmietaną i mąką.