Sposób przygotowania:
Pulpety warzywno-mięsne w sosie
Kapustę poszatkować, a włoszczyznę obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Por pokroić na półplasterki,a natkę pietruszki,koperek i listki selera posiekać drobno.Wszystko wrzucić do dużej miski,dodać mięso,jajka i kaszkę manny,przyprawić solą,pieprzem i oregano.Ręką wyrobić wszystko na gładką masę.Formować pulpety i układać w garnku.Na wierzch wyłożyć przecier pomidorowy i zalać wodą tak by pulpety były przykryte,lekko posolić.Postawić na kuchence,kiedy zacznie wrzeć zmniejszyć ogień i dusić jakieś 20-25 min.Mieszać od czasu do czasu.Podawać z gotowanymi ziemniakami z wody. Na diecie dukana dozwolone w 3 fazie ze względu na kasze manny,ale wtedy bez ziemniaków.W 1 i 2 fazie zamiast kaszy można dodać otręby owsiane.