ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Pulpety z indyka na marchwi z groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna propozycja obiadowa pełna witamin i składników odżywczych. Gorąco polecam.

Pulpety z indyka na marchwi z groszkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z indyka na marchwi z groszkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z indyka na marchwi z groszkiem
Szpinak rozmrażamy w rondelku na małym ogniu. Mieszamy go z mięsem mielonym oraz jajkiem. Konsystencję masy regulujemy dosypując bułki tartej. Po uzyskaniu właściwej konsystencji formujemy z mięsa i szpinaku kuleczki, które gotujemy w lekko osolonej wodzie. Marchew z groszkiem gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Gdy zmięknie wykładamy ją na talerz, na wierzchu układamy pulpeciki. Całość polewamy sosem sporządzonym z jogurtu i czosnku. Smacznego!
Pulpety z indyka na marchwi z groszkiem
Mięso z indyka jest zdrowsze i zawiera mniej tłuszczu niż tradycyjne mielone wieprzowo - wołowe.
Pulpety z indyka na marchwi z groszkiem
Użycie gotowej mrożonki zaoszczędzi nam czasu i sił.
Pulpety z indyka na marchwi z groszkiem
Szpinak dodany do mięsa wzbogaci jego smak i walory odżywcze.
Pulpety z indyka na marchwi z groszkiem
Sos mocno czosnkowy doda charakteru naszej potrawie.