aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Pulpety z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne danie na każdą porę roku.

Pulpety z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pulpety z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pulpety z pieczarkami
Czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę oczyszczamy i kroimy w drobniutką kostkę. Do mięsa dodajemy: czosnek, cebulę, jajko, jedną łyżkę bułki tartej oraz umytą i startą na małej tarce marchewkę. Przyprawiamy solą i pieprzem mieszamy.Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odsączamy je z wody. Bierzemy trochę mięsa do ręki i do środka dajemy troszkę pieczarek. Zaklejamy pulpety. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dusimy do 40 minut. Wyciągamy zrazy i robimy sos- jak się chce.
Pulpety z pieczarkami
Mięso wymieszane z marchewką, czosnkiem, cebulą , jajkiem i bułką.
Pulpety z pieczarkami
Do środka każdego pulpeta dajemy pieczarki.
Pulpety z pieczarkami
Pulpety obtaczamy w bułce tartej z wszystkich stron.
Pulpety z pieczarkami
Usmażone pulpety na rumiano przekładamy do garnka.